Vergunningen

Nachtvissen en Derde hengelvergunning in Uitgeest
Vanaf 2016 is het nachtvissen in wateren in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2016-2017-2018 alleen toegestaan indien de VISpashouder zelf een nachtvistoestemming heeft. Alle wateren waar met de landelijk geldige Nachtvistoestemming ’s nachts gevist mag worden, staan met het nachtvissymbool 'maantje' aangeduid in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren 2016-2017-2018. Een houder van de VISpas 2016 dient zelf een Nachtvistoestemming aan te schaffen voor € 10,00 via de website van Sportvisserij MidWest Nederland of Sportvisserij Nederland.

Ook het vissen met 3 hengels in 2016 is alleen toegestaan indien vispashouder in bezit is van een Derde hengeltoestemming. De aanschafkosten bedragen jaarlijks  € 25,00 (of een combinatie van nachtvistoestemming en derde hengeltoestemming voor € 35,00). De wateren waar met drie hengels gevist mag worden staan aangeduid met een 3.
De Derde hengeltoestemming is aan te schaffen via de website van Sportvisserij MidWest Nederland of Sportvisserij Nederland.
Voor leden van AHB Uitgeest (VISpas van AHB Uitgeest)  is nachtvissen in De Kuil het hele jaar toegestaan zonder aanschaf van de nachtVISpas.
Voor Uitgeest staan de wateren op pagina 77 van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren.