Ramon de Leeuw

14 februari 2015 - vissen op de Noordpier
Het was weer eens tijd om naar de pier te gaan. Lettend op de vangstberichten zou het niet echt geweldig worden maar niet geschoten is altijd mis!
Bij de pier aangekomen deed ik mijn vinger in de lucht, een licht oosten windje blies er tegenaan.
Mijn hoop was meteen gehalveerd. Ik pakte mijn spullen en vouwde de fiets open. Heerlijk windje mee op de pier. Er waren veel verliefde stelletjes op deze Valentijnsdag.
Rond 17:00 uur vond ik een mooie stek en ben mijn spullen gaan uitpakken.
Ik ben gaan vissen met afgaand water. Omdat het rustig weer was ben ik wat nieuws gaan proberen. Mijn vaste stok had ik van het plafond gehaald, bewapend met een schuifdobbertje en een fluor carbon onderlijntje.
Al staande tussen de blokken was het wel spannend, want stel je voor dat er een grote vis mijn aas pakte dan was ik nergens. Mijn bedoeling was om te kijken of ik wat kleinere visjes tussen de blokken weg kon peuteren. Heel spannend en leuk is het wel.. maar effectief?
Omdat ik niets ving ben ik met het ruige werk doorgegaan. Onderlijnen met wapper of met standhouders mocht niet baten. Er kwam geen stootje op de top... dus dan maar slepen. Tijdens het slepen was het raak! Een mooie bot van 43 cm. Nog even doorgegaan maar zonder resultaat.
Op naar huis, naar moeder de vrouw en kids. 
Met visgroeten en tot een volgende keer.